maanantai 27. elokuuta 2012

Maanantai 27.8.

Menneen leppoisan viikonlopun jälkeen paluu todellisuuteen! Mukavaa mökkeilyä alkuosa, Kiitos Antti mahtavasta saunasta jälleen kerran ja loistavasta illallisesta!  Sunnuntaina itsensä ylittäminen ensimmäisen ikinä leivotun kuivakakun muodossa! Hiukan ku säätää ni hyvä tulee! Mukavaa oli kanssa kun tuli kahvivieraita, ensimmäinen vieraspari jopa hoiti mun tukan "tauti-modeen" eli kaikki veks! Pienemmälle samalla Irokeesi! Katjalle kiitos parturoinnista! Myöhempi kahvivieras totesi myös kakkuni olevan kelpo, toi minulle päivän Hesarin luettavaksi! Kiitos Ellu siitä!

Sunnuntain-maanantain välinen yö olikin sitten kohtuu tuskallinen painajaisten, sydänpomppujen ja heräilyjen merkeissä. Miksi vitussa lehdenjakaja käyttää kovapohjaisia ja -korkoisia kenkiä kun jakaa aamulehdet 02:45??? Ja ovatko kaikki parvekkeeni alla toimivaan Korson päiväkotiin tulevat aikuiset niin saatanan umpimetsästä, etteivät osaa rämistelemättä avata ja sulkea yhtä hemmetin porttia???Tuuletus siis NOT enää jos meinaa nukkua 0645 pidempään. Aargh.

Noh, lähdin hyvissä ajoin liikkeelle, apteekin kautta josta lunastin tarvittavat pahoinvointilääkkeet, yhteishinta noin 10 tuoppia...halpoja eivät ole nuo pienet napit ei.

12:00 Palaveri sosiaalihoitajan kanssa. Oikein mukava tuntinen siinä vierähti kun käytiin läpi kaiken laisia käytännön asioita Kelaan, ja kaupungin sosiaalitoimen suhteen. pakkohan se on jotenki yrittää takoa toimintaekuja, kun ei ole omaa setelipainoa!

13:40 Tapaaminen oman lääkärin kanssa, tehtiin se sylkirauhas-testi. Ensin 15 min syljeskelyä muuten vaan koeputkeen, sit toinen setti 15 min pureskellen parafiinitablettia ja syljeskellen. Pureskelu tuotti melkein kolminkertaisen määrän! Oli kuulemma odotettu tulos. Puolen vuoden päästä sit uudelleen, jonka jälkeen saavat selville miten pahasti tuleva sädehoitojakso on vaurioittanut minun sylkirauhasia. Tämä oli täysin vapaaehtoinen koe, ja sen perusteella hakevat ratkaisuja sylkirauhas-vaurioiden minimoimiseksi suu-ja nielualueen sädehoidoissa.

14:30 Linac 5 hoitokone kutsuu! Alla muutamia kuvia siitä mitä siellä tehtiin! Olin yllättynyt että hoitajat suostuivat siihen! Muutenkin vaikutti todella mukavalta porukalta, heidän kanssaan tulen varmasti hyvin toimeen seuraavat 7 viikkoa!!! Itse sädehoitotapahtuma oli kireää maskia lukuunottamatta täysin kivuton toimenpide, siinä se laite surrasi pään ympärillä ja annosteli sopivasti säteilyä tarkoin ennalta määrättyihin kohtiin. Kurkkukivun he lupasivat minulle vasta hiukan myöhemmin seurauksena! :)

                                         Hoitopöytä ja maski


                                          Koneen ohjauspaneeli, johon potilaan kaikki tiedot on ennalta syötetty, myös
                                          mittatiedot jne.


                                          "Tyyny" johon pää laitetaan ja päälle sit "maski"!


                                          Tässä sitä sit mennään...toi härpäke vatsan päällä on PEG-letku, eli ruokintaletku. Se on valmiiksi asennettu 15.8. minulle, olettamuksena että jossain vaiheessa sädehoitojaksoa tulee olemaan vaikeaa tai peräti mahdotonta syödä normaalisti suun kautta, jolloin ravintoannoksia voi kätevästi tämän avulla annostella suoraan vatsalaukkuun. Hiukan "erotiikantappaja" se on, mutta silti perinteiset mummomalliset ruskeat naisten sukkahousut vievät mielestäni sillä saralla voiton!!


Maski kiinnitettynä, taustalla hoitaja "Mertsi"


Linac 5:en kojetaulu!

Ja hylje "uuniin"!

Tästä on muutes mahdoton lähteä pois vaikka haluaiskin!!!
Linac 5 Sädehoitoyksikkö toimintavalmiudessa!
Tällaisia kokemuksia tänään, kotimatka sujuikin sitten mukavasti täpötädessä K-junassa kohti Korsoa, lähtiessä ei satanut, Korsossa kyllä! Rakas sateenvarjoni murahteli minulle tervetuloa-toivotukset vaatekaapista kotiintultuani, joten se siitä! Huomenna olis sitten ekat sytostaatit...kohti uusia kokemuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti